Snævert nederlag mod Evans

Claus Rossen


(12-12-2021)


Vi stod overfor en hård modstander i 3. runde af divisionsturneringen, da Evans fra Vejle kiggede forbi i søndags. Helt slemt gik det imidlertid ikke:


Mikael blev godt nok blæst af brættet af deres unge komet, men flere stod allerede da fint. Jes afslog et remistilbud fra sin modstander, og både Thomas og Bjarne var kommet rigtig godt i gang. Thomas førte sandelig sit flotte parti til optimal afslutning, og også Allan kom efterhånden godt i gang mod sin modstander, og vandt ligeledes overbevisende. Martin klarede ikke sin vanskelige stilling, og Bjarne måtte give remis, så ved træk 40 stod det 2½-2½ - en væsentlig sjovere oplevelse end den, vi senest havde i Ålborg. Jeg fik spillet en skidt åbning, og kunne have tabt hurtigt. Modstanderen nøjedes imidlertid med at vinde en bonde, og så holdt jeg lidt heldigt det slutspil. Hos Jes gik det desværre galt fra den gode position, mens Erik holdt en solid halv på 8. brættet.


3½ var mere, end vi havde håbet på, og mere end et point mere, end ratingsystemet havde regnet med. Interessant i rækken er, hvad der sker med opgøret Herning-Esbjerg. Gæsterne fra Esbjerg dukkede ikke op med henvisning til Corona-situationen, men Herning ville spille. Nærmere information på DSU’s holdside.
Viborg 1 Evans 1 3½-4½
Allan Holst Bjarke Hautop Kristensen 1-0
Jes Harholm Leif S Kristensen 0-1
Claus Rossen Kim Henrik Skaanning-Pedersen ½-½
Thomas Højbjerg Suarez Tihomir Borovnica 1-0
Martin Høj Hansen Simon Saito Nielsen 0-1
Bjarne Nielsen Gert Aagaard ½-½
Mikael Bach Vitus Bondo Medhus 0-1
Erik Laursen Frank Bitsch Kristensen ½-½