Pæn og lille sejr i første runde

Claus Rossen


(30-10-2022)


Det blev en førsterunde med masser af ups-er! Vi tog til Skørping i det nordjyske, og skulle dermed indlede vores turnering i 2. division mod et af de forventeligt blødere hold. Vi havde to afbud, og sandelig om ikke det lykkedes mig at bytte om på disse to! Jeg havde sat Poul foran Erik, sådan som det fremgår af styrkelisten. Men ak, kun i 9. hovedkreds, ikke til DSU! Heldigvis var Skørpings holdkaptajn vaks, og fik os byttet om til den korrekte rækkefølge inden vi kom i gang. Mange tak til Niels Chr.!


Poul blev altså sat bag de sorte sten på bræt 8, og havde dog forventet at få de hvide at flytte rundt med. Kort efter åbningen måtte han aflevere en officer for en bonde eller to, men Poul kæmpede ufortrødent på. Erik fik en god stilling, men en urimelig mellemskak kostede partiet. Jes fik os imidlertid hurtigt op på 1-1, da hans angreb slog igennem. Peter sad på min anden side, og kunne hygge sig med en kvalitet over, så jeg. Næste ups meldte sig desværre hos mig, hvor en flot stilling blev smidt bort, da jeg i et anfald af ivrighed spillede mit angreb lidt for kvikt, og modstanderen havde da en effektiv parade. I stedet for at vinde i et par og tyve træk måtte jeg nu kæmpe med en kvalitet for lidt i form af et tårn mod to lette. Øv-øv-øv!


Nå, Peter vandt efter et ikke helt enkelt forløb, og Søren tog remis efter en egentlig vellykket åbning. 2½-1½ ved træk 40, og Jacob sad med en officer over mod en hårdt kæmpende Niels Chr. Allan prøvede at vride en hel ud af en temmelig lige stilling, mens både Poul og jeg kæmpede med for lidt materiale. Sandelig om ikke Poul holdt sin remis (fabelagtigt kæmpet!), Jacob førte sin stilling til en sikker sejr og Allan måtte give en halv. Tilbage fik jeg gennemført en herlig patfinte, og holdt dermed remis.


5-3 vandt vi i Skørping. Ratingsystemet havde samme forventning, men det kom altså ikke helt regulært. Næste gang tager vi til Nørresundby for at spille mod Nørresundby 2!
Skørping Viborg 1 3-5
Peter Mikkelsen Allan Holst ½-½
Regnar Simonsen Jes Harholm 0-1
Jacob Fog Claus Rossen ½-½
Jon Johnsen Peter Graves 0-1
Johannes Struijk Søren Ejdum ½-½
Niels Chr. Davidsen Jacob Graves 0-1
Jørgen Vejby Erik Laursen 1-0
Rasmus Thor Kristiansen Poul Søndergaard ½-½